La Biblioteca Pública Joaquim Montoy d’Alcarràs guanyadora del Premi Bones Pràctiques 2011 de Lectura Fàcil.

Us informem que el passat dijous 15 de desembre, a la seu del COBDC, l’Associació Lectura Fàcil va atorgar els Premis Lectura Fàcil.

La Biblioteca Pública Joaquim Montoy d’Alcarràs ha estat guanyadora del Premi Bones Pràctiques pel seu Club de Lectura Fácil destinat a persones nouvingudes del municipi , juntament amb el Centre Penitenciari d’homes de Barcelona (La Model) i la Fundación-Personas ASPRONA amb la Biblioteca Pública de Valladolid. El premi està format per un lot de 30 llibres de Lectura Fàcil.

En aquests premis s’hi van presentar 21 iniciatives  de biblioteques públiques i centres educatius d’arreu d’Espanya.

Amb el Premi de Bones Pràctiques l’Associació Lectura Fàcil vol premiar aquelles entitats que utilitzen de forma pràctica els materials LF. Una manera de donar a conèixer les iniciatives que participen del foment de la lectura entre les persones amb dificultats lectores, amb l’objectiu de crear xarxa i unificar esforços i recursos.

En que consisteix un club de lectura fàcil?

Un club de lectura és una trobada periòdica d’un grup de persones que comparteixen la mateixa lectura. Es troben per comentar-la i compartir el plaer de la lectura. En el cas de la lectura fàcil, la finalitat és facilitar l’aprenentatge a col·lectius amb dificultats lectores. Des dela BibliotecaJoaquimMontoy, fa 3 anys es va engegar un nou club adreçat a les persones nouvingudes al municipi que necessitaven practicar la lectura i la parla en llengua catalana. Actualment segueix en funcionament amb un grup de 10 persones, aquest anys format per  dones que es troben quinzenalment. El foment de la lectura és un dels objectius principals de les biblioteques públiques, és per aquest motiu que la biblioteca té en funcionament 3 clubs de lectura adreçats a col·lectius diferents.

Que són els documents de lectura fàcil?

Els materials de Lectura Fàcil són llibres, documents, pàgines webs, etc. elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones que tenen dificultats lectores. Tots ells porten incorporat, de forma visible, el logotip identificatiu. Segueixen les directrius internacionals de l’IFLA quant al llenguatge, al contingut i a la forma.

Aquests material són necessaris pels següents motius:

1. Perquè un 30% de la població té dificultats lectores
2. Perquè l’accés a la lectura és una necessitat social i un dret recollit en diversos textos legals nacionals i internacionals.
3. Perquè llegir és un plaer que permet compartir idees, pensaments i experiències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s