Monumental Betlem

MONUMENTAL BETLEM

 Pessebre realitzat per Joan Crous Vidal (1920 – 2005)

El Betlem que aquest any podeu contemplar a la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs el va fer l’artista lleidatà Joan Crous Vidal.  És un pessebre molt original, fet amb material reciclat, i on, amb ferro, es dona forma a les figures que formen part del naixement. Actualment es parla molt del reciclatge, i fa seixanta anys, en Joan Crous,  reciclant va fer una obra d’art. Ell volia dignificar aquests materials mitjançant el treball i ho va aconseguir.

El primer cop que es va exposar va ser al Cercle de Belles Arts de la ciutat de Lleida, l’any 1953. Al cap de deu anys, al 1963, es tornà a exposar al mateix lloc, però aquest cop ampliat amb noves figures.

L’any 1983 la Caixa de Barcelona donà suport per presentar-lo novament a la seva seu. L’any 2005 va estar exposat a la Biblioteca Pública de Lleida. Va ser un homenatge pòstum que l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va fer a l’artista, mort la primavera d’aquell mateix any. Aquest any 2011 podeu gaudir d’aquesta obra d’art a la Biblioteca del nostre poble. Romandrà exposat fins la nit de Reis.

Finalment només dir-vos que el Pessebre ha estat cedit per la filla de l’artista Carme Crous Huguet  (veïna d’Alcarràs) i ha col·laborat en el seu muntatge, Josep Antoni Ferrer Bordonaba, membre de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s