Monumental Betlem

MONUMENTAL BETLEM

 Pessebre realitzat per Joan Crous Vidal (1920 – 2005)

El Betlem que aquest any podeu contemplar a la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs el va fer l’artista lleidatà Joan Crous Vidal.  És un pessebre molt original, fet amb material reciclat, i on, amb ferro, es dona forma a les figures que formen part del naixement. Actualment es parla molt del reciclatge, i fa seixanta anys, en Joan Crous,  reciclant va fer una obra d’art. Ell volia dignificar aquests materials mitjançant el treball i ho va aconseguir.

El primer cop que es va exposar va ser al Cercle de Belles Arts de la ciutat de Lleida, l’any 1953. Al cap de deu anys, al 1963, es tornà a exposar al mateix lloc, però aquest cop ampliat amb noves figures.

L’any 1983 la Caixa de Barcelona donà suport per presentar-lo novament a la seva seu. L’any 2005 va estar exposat a la Biblioteca Pública de Lleida. Va ser un homenatge pòstum que l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va fer a l’artista, mort la primavera d’aquell mateix any. Aquest any 2011 podeu gaudir d’aquesta obra d’art a la Biblioteca del nostre poble. Romandrà exposat fins la nit de Reis.

Finalment només dir-vos que el Pessebre ha estat cedit per la filla de l’artista Carme Crous Huguet  (veïna d’Alcarràs) i ha col·laborat en el seu muntatge, Josep Antoni Ferrer Bordonaba, membre de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s