LA CULTURA NO ÉS UN LUXE!! 45è DIVENDRES NEGRE

Conversa entre Josep Maria Fonalleras i Jaume Barberà.

F.: Un escenari francament preocupant.
J.B.: Molt. I ells continuen mentint. Si fossin autèntics servidors públics no pararien de fer re…unions. Però no les fan perquè aquí parlem de partidisme, de guanyar eleccions, i no de buscar consensos per al bé comú.
Els neoliberals sembla que pateixen una patologia que els psiquiatres tenen molt identificada. Es denomina <<síndrome de negligència>>: tenen afectat l’hemisferi dret del cervell. Les persones amb aquest trastorn no coneixen res que hi hagi a l’esquerra. Si els ensenyes la seva pròpia mà esquerra no la reconeixen. Als neoliberals els repugna la societat. Creuen que el que no treballa és perquè és un gandul. I tot allò públic un malbaratament. Estan malalts. La seva síndrome de negligència fa que no ens vegin, i nosaltres som responsables de fer un pas endavant i dir ben alt: <<Ep, som aquí! Som persones. Existim.>>…
…La situació és greu. Mira com castiguen les classes populars, ens fan víctimes i a la vegada ens fan pagar els plats trencats. En tot això que passa hi ha ideologia i aquesta és una ideologia excloent i profundament reaccionària i asocial.
Som en una cruïlla, i alguna cosa en sortirà, d’aquí. Espanya no sobreviurà si no es reforma profundament. I una de les vies per fer-ho és invertir en educació i ciència, com diuen els experts.

                                                                          S’ha acabat el bròquil de Jaume Barberà

La cultura no es un luxe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s